HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Onthulling kunstwerken Veldpoort en Maaspoort

  stadspoorten Stevensweert

  In vestingstad Stevensweert worden op zaterdag 29 juni de kunstwerken Veldpoort en  Maaspoort op karakteristieke wijze onthuld. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 • Subsidie voor verbeteren van jouw terrein voor de steenuil

  steenuil

  Momenteel is er een subsidie beschikbaar voor het verbeteren van jouw terrein voor de steenuil. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen de gemeente Maasgouw en stichting IKL.

 • In gesprek met echtparen tijdens felicitatiecruise

  burgemeester met echtparen

  Met de echtparen die in het eerste deel van dit jaar hun 50ste huwelijksdag vieren vond afgelopen donderdag een minicruise plaats.

 • Streep door nieuwe vergunning veevoederfabrikant De Heus

  De rechtbank in Roermond heeft een streep gezet door de nieuwe vergunning van veevoederfabrikant De Heus in Maasbracht. Met die vergunning van de provincie had de veevoederfabriek haar productie moeten kunnen uitbreiden, maar dat gaat in ieder geval voorlopig niet door. De zaak was aangespannen door een groep inwoners van Maasbracht en de gemeente Maasgouw. De rechter stelde na aanvullend onderzoek in de zaak de gemeente en omwonenden in het gelijk.

 • Taalcafé Maasbracht zoekt vrijwilligers

  Het Taalcafé in Maasbracht zoekt vrijwilligers om mensen te  helpen met het bevorderen van hun spreekvaardigheid door alledaagse gesprekken te voeren en werken in spelvorm. Ook zorg je voor een warm welkom met koffie en thee en bereid je gezamenlijk een thema voor. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, affiniteit met andere culturen, ben je geduldig, enthousiast en op maandagochtend beschikbaar. Een aantal keren meedraaien om te kijken wat het Taalcafé inhoudt, is mogelijk. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan een basistraining vanuit Bibliocenter.

 • Gemeente telefonisch niet bereikbaar

  Let op! Door een storing is de Gemeente Maasgouw momenteel (maandag 24 juni) telefonisch niet bereikbaar.

 • Landelijke storing alarmnummer 112

  Door een technische storing zijn 0900-8844 en 112 niet bereikbaar. Er wordt hard gewerkt om de storing te verhelpen. Momenteel zijn er alternatieve telefoonnummers beschikbaar. Voor 112 bel: 088-66 28 240 en voor 0900-8844 bel: 088-96 59 630

 • Gemeente telefonisch niet bereikbaar tussen 12:45 en 14:45 uur

  Let op! De gemeente Maasgouw is op 20 juni 2019 tussen 12:45 en 14:45 telefonisch niet bereikbaar.

 • Campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’

  wethouders bij kick-off campagne

  Voor de campagne ‘Maak jij het verschil voor een kind’ vond dinsdag 18 juni de kick-off plaats. Met dit initiatief worden jongeren met zorgen in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar geholpen. De start van de campagne vond plaats in jongerencentrum Gotcha in Roermond.

 • Schooltuin Beegden geopend

  leerlingen openen de schooltuin

  Wethouder Math Wilms heeft op maandag 17 juni samen met schooldirecteur Ron van Mierlo van basisschool St. Martinus in Beegden de ‘Schooltuin Beegden’ geopend.

 • Startschot voor ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’

  Wethouder Tim Snijckers heeft op maandag 17 juni het startschot gegeven voor het project ‘Je sporttalent ontdekken is Fun’. Dit gebeurde in de Andreashal in Maasbracht. Het doel van dit project is om sportieve dromen onder jongeren werkelijkheid te laten worden.

 • Mantelzorgsalon over Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning

  Er wordt op donderdag 27 juni weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in gesprek met een aantal medewerkers van de Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning. Wethouder Math Wilms is aanwezig en verzorgt een inleiding. 

 • Start herinrichting Oud Maasbracht fase 3

  De werkzaamheden voor het project Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 en 2 zijn nagenoeg gereed. Maandag 17 juni 2019 is er gestart met fase 3 van dit project. Ook in dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd en worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd.

 • Maasgouw feliciteert!

  De heer en mevrouw De Boij-Dierx uit Wessem vierden hun 65-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze uitzonderlijke mijlpaal.

 • VVV Midden-Limburg zoekt vrijwilliger

  Thorn is een trekpleister voor vele toeristen uit binnen- en buitenland. Nu het zomerseizoen aanstaande is, verwacht de VVV weer veel bezoekers. Wij zoeken daarom voor VVV Midden-Limburg een enthousiaste balievrijwilliger voor in Thorn. De werkzaamheden bestaan uit het adviseren van bezoekers, het beantwoorden van mails, het bedienen van de kassa en het verkopen van verschillende producten. Vind je het leuk om met mensen om te gaan, dan is dit iets voor jou!

 • Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

 • Uitbreiding 'Hemels Eetpunt' bij café D'n Ingel

  Deelnemers van het eetpunt

  In het ‘Hemels Eetpunt’ kunnen senioren en iedereen die het fijn vindt om samen met anderen aan tafel te schuiven al van 12.30 tot 15.00 uur terecht voor een driegangenmenu op iedere derde woensdag van de maand. Het eetpunt is nu uitgebreid met de activiteit ‘Señoras Y Señores’.

 • Start deze zomer je eigen bedrijf

  Droom jij ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je al gestart maar kun je wel wat hulp gebruiken? En ben je tussen de 15 en 23 jaar? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019.

 • Verkeersspreekuur

  Op dinsdag 25 juni 2019  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Aanvang 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor diverse vacatures

  Geslaagd of gestopt met je studie of een tussenjaar? Je weet even niet wat je met jezelf aan moet? Word tijdelijk vrijwilliger! Zoek het niet té ver, zoek het bij ons in Maasgouw, en geef een helpende hand! We hebben je hard nodig! Ook voor verenigingen zoeken wij vrijwilligers! Kijk voor een volledig aanbod op  www.KlikMaasgouw.nl

 • Slijtlaag asfalt diverse wegen in Maasgouw

  Gemeente Maasgouw gaat een slijtlaag aanbrengen op het asfalt op diverse wegen. Deze werkzaamheden zijn gepland op 26 en 27 juni, mits de weersomstandigheden het toelaten.

 • Voorbereidende werkzaamheden fietspad Wessem - Thorn

  De gemeente gaat voorbereidende werkzaamheden uitvoeren aan het fietspad van Wessem naar Thorn. Deze voorbereidende werkzaamheden starten in de week van 10 juni en zijn vóór de bouwvakantie gereed, voorlopend op het grootschalig onderhoud aan dit fietspad dat na de zomer plaatsvindt.

 • Bloembakken in Linne voorzien van nieuwe bloemen

  Vrijwilligers planten bloemen in bloembak

  Zaterdag 25 mei 2019 werden de bloemzuilen op de Nieuwe Markt in Linne weer voorzien van nieuwe bloemen. Deze burgerparticipatie volgt uit het groenfonds van de gemeente Maasgouw.

 • Innovatief waterbergingssysteem toegepast

  Bij de herinrichting van Oud Maasbracht en onder speeltuinen en parkeerplaatsen in de gemeente Maasgouw is een innovatief waterbergings- en infiltratiesysteem toegepast. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat het regenwater  wordt opgenomen in steenwol. Vervolgens vloeit het in 24 uur gedoseerd terug naar de bodem.

 • Hompesche Molen zoekt vrijwillige tuinman (m/v)

  Logo steunpunt vrijwilligers

  De Hompesche Molen is op zoek naar een tuinman of -vrouw. Deze gaat zich bezighouden met het beheer en onderhoud  van de natuurspeelplaats van OERRR naast de molen. Te denken valt aan het maaien van het ruige groen, het checken van de speelaanleidingen, eventuele reparaties of de bouw van een bijenstal of insectenhotel.

 • Participatieverklaringsceremonie in Maasgouw

  Ontvangers participatieverklaring

  Verschillende inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan drie workshops in het kader van de participatieverklaring. Zij hebben o.a. meer geleerd over de Nederlandse cultuur. Op 13 mei 2019 ontvingen zij uit handen van wethouder Peters de participatieverklaring.

 • Gemeentejournaal juni 2019

  De 2e aflevering van het gemeentejournaal staat online. In het gemeentejournaal zoomen we in op 2 agendapunten van de raadsvergadering van 6 juni.

 • College van B&W brengt bedrijfsbezoek aan Machinefabriek Bex in Wessem

  Het college van Maasgouw gaat regelmatig op bezoek bij een bedrijf in onze gemeente. Onlangs werd een bezoek gebracht aan Machinefabriek Bex in Wessem.

 • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement 23 mei 2019

  Op 23 mei 2019 hebben de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsgevonden.

 • Dodenherdenking 4 mei 2019

  Op zaterdag 4 mei 2019 vond in CC Don Bosco in Heel de gemeentelijke herdenkingsplechtigheid plaats. 

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

 • Gemeente bereikbaar via WhatsApp

  Smartphone met WhatsApp

  De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.

Archief