HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Vergadering raadscommissie januari 2019

  (09-01-2019)

  Op dinsdag 15 januari 2019 vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. De commissievergadering is openbaar en is ook te volgen via deze link. Ook kunt u hier na afloop van de commissievergadering de video-opnames terug kijken. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de volgende agendapunten behandeld:

 • Koninklijke onderscheidingen

  (09-01-2019)

  In 2018 heeft burgemeester Strous aan 6 inwoners van de gemeente Maasgouw een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken.

 • Vacature van de week Verzorgingshuis St. Jozef in Wessem

  (09-01-2019)

  Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt zowel vrijwilligers aan een geschikte vrijwilligersplek als organisaties met het vervullen van vacatures door middel van de website www.klikmaasgouw.nl. Deze week zijn diverse vacatures bij Verzorgingshuis St. Jozef uitgelicht.

 • Data huis-aan-huisinzameling Reshare

  (08-01-2019)

  In dit bericht leest u op welke data Reshare in het eerste kwartaal van 2019 het huis aan huis textiel gaat inzamelen.

 • Werkzaamheden Panheel

  (07-01-2019)

  In verband met de sanering van het terrein van Edelchemie worden de hogedruk en deels de lagedruk gasleidingen vervangen en verplaatst. Deze werkzaamheden vinden plaats langs de St Antoniusstraat, Heelderweg en deels op de Heggertstraat in Panheel.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Strous

  (04-01-2019)

  Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Maasgouw op donderdag 3 januari hield burgemeester Strous zijn nieuwjaarstoespraak.

 • Schuldhulpmaatjes ook actief in de gemeente Maasgouw

  (03-01-2019)

  Vaak is de situatie complexer dan het lijkt. Zomaar een greep uit onze activiteiten.

 • Aangepaste deelverordening Subsidie Evenementen

  (03-01-2019)

  Organiseert u een evenement, of wilt u dat in gaan doen? Dan is dit belangrijke informatie voor u. De gemeente heeft een nieuwe subsidievoorwaarde toegevoegd aan de deelverordening Subsidie Evenementen.

 • Aanvulling op uw pensioen

  (03-01-2019)

  Heeft u een AOW uitkering zonder aanvullend pensioen? Wist u dat u dan jaarlijks een budget kunt aanvragen als aanvulling op uw inkomen? Dit is het Persoonlijk Participatiebudget Pensioengerechtigden. Dit is voor alleenstaande ouders en gehuwden gezamenlijk € 450,- en voor een alleenstaande € 330,-.

 • Maasgouw feliciteert!

  (03-01-2019)

  De heer en mevrouw Brouwers-Knarren uit Maasbracht met hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Strous feliciteerde het echtpaar met deze bijzondere dag.

 • Onderhoudswerkzaamheden Maartenshof in Linne

  (03-01-2019)

  Aan de Maartenshof in Linne vinden binnenkort onderhoudswerkzaamheden plaats. De rijweg wordt vervangen door een weg van betonstraatstenen. Ook komen er nieuwe trottoirbanden en goten. Door het aanbrengen van de straatstenen wordt de uitstraling van de Maartenshof opgewaardeerd. In de groenstrook worden ook enkele bomen vervangen door nieuwe bomen.

 • Vet recycle het!

  (31-12-2018)

  De gemeente, het waterschap en de waterleidingmaatschappij roepen inwoners op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt. Zeker in deze tijd van het jaar gebruiken inwoners veel vet bij het bakken van oliebollen, fondue of gourmet. Recycle het vet, net als plastic, glas en oud papier. De schade, zoals verstopte riolen en verstoorde zuiveringsprocessen, kost u via de belastingen veel geld.

 • Mogelijkheid voor aanvulling op uw inkomen

  (21-12-2018)

  Inwoners met een langdurig lager inkomen die geen uitzicht hebben op inkomensverbetering kunnen jaarlijks een toeslag aanvragen als aanvulling op hun inkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u een uitkering van de gemeente ontvangt of als u werkt en uw inkomen niet hoger is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Deze bijdrage heet de individuele inkomenstoeslag.

 • KlikMaasgouw wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019!

  (21-12-2018)
  Logo Klik Maasgouw

  Met al die feestdagen even een momentje van niets doen? Neem dan eens een kijkje op onze website www.klikmaasgouw.nl waar vele leuke en interessante vacatures staan. Iets voor een ander doen geeft voldoening en is onbetaalbaar! Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!

 • Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari 2019

  (21-12-2018)

  Wij nodigen alle inwoners uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar. Als inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een vereniging stellen wij u in staat iedereen in de gemeente een gelukkig Nieuwjaar te wensen .We kijken samen vooruit naar wat 2019 gaat brengen

 • Vacature lid raad van toezicht Bibliocenter

  (21-12-2018)

  Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Maasgouw, Leudal, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één grote bibliotheekorganisatie. Bij Bibliocenter is er een vacature voor: lid raad van toezicht.

 • Laat Vmbo'ers kennismaken met uw beroep

  (20-12-2018)
  Roermond on stage editie 2018

  De jaarlijkse kennismaking tussen vmbo-leerlingen en het beroepsleven uit Midden-Limburg, Roermond On Stage, komt er weer aan. Doet u al mee om een kijkje te laten nemen in úw beroepspraktijk?

 • Vacature van de week: Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!

  (12-12-2018)

  Alhoewel het nooit goed is aangetoond waarom vrijwilligerswerk zo’n positieve invloed op de gezondheid heeft, wordt toch algemeen aangenomen dat het element van ‘zingeving’ belangrijk is.

 • Vergadering raadscommissie (november)

  (22-11-2018)

  Op maandag 26 en dinsdag 27 december vindt in het gemeentehuis in Maasbracht (Markt 36) de vergadering van de raadscommissie plaats. Naast de vaste vergaderonderdelen, worden de  volgende agendapunten behandeld

 • Gemeente bereikbaar via WhatsApp

  (31-10-2018)
  Smartphone met WhatsApp

  De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.

Archief