HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Rioolrenovatie en reconstructie Wilhelminalaan Thorn

(20-09-2018)

De gemeente Maasgouw is gestart met de voorbereiding van een project voor de rioolrenovatie- en reconstructie van de Wilhelminalaan in Thorn. In het project zal de riolering worden vervangen door een gescheiden stelsel, waarbij regenwater afzonderlijk wordt ingezameld en afgevoerd. Dit regenwater wordt zo veel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond.

• Dementievrijwilligers gezocht

(19-09-2018)
    Mantelzorger legt hand op hand van dementerende

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt in de hele wereld stil gestaan bij de hard groeiende groep mensen met de ziekte van Alzheimer of dementie.

• Cliëntervaringsonderzoek jeugdhulp 2018

Jongeman schreeuwt door luidsprekerhoorn

Elk jaar voert de gemeente een ervaringsonderzoek uit onder inwoners die jeugdhulp hebben ontvangen. Zo krijgen we inzicht in de ervaringen met de jeugdhulp en kunnen we de hulp verder verbeteren.

In opdracht van de gemeente Maasgouw voert onderzoeksbureau Scale MC dit ervaringsonderzoek uit.

• Wekelijks Taalcafé in Maasbracht start op 3 oktober

Logo bibliotheek

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan langs bij het Taalcafé Maasbracht! In het nieuwe Taalcafé van Bibliocenter Maasbracht kun je op een leuke, ontspannen manier samen de Nederlandse taal oefenen.

• Oproep aan alle verenigingen: op de foto in het nieuwe gemeentehuis

(19-09-2018)

De ingrijpende verbouwing van ons gemeentehuis is klaar. Op zaterdag 27 oktober gaan we ons gemeentehuis feestelijk openen. De officiële opening is om 12.00 uur.

• Mantelzorgsalon 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

(19-09-2018)

Op donderdag 27 september wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Dit keer is het thema 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

• Cursus 'Als mantelzorger in balans'

Logo Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg

Om goed voor een ander te kunnen (blijven) zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg.

• Gezocht: vrijwilliger voor bibliotheek basisschool Wessem

Logo Klik Maasgouw

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het vinden van prettig en zinvol vrijwilligerswerk. Tevens helpt het organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers. Ook geeft het Steunpunt informatie en advies over vrijwilligerswerk. Inschrijving en bemiddeling zijn kosteloos.

• Onderhoudswerkzaamheden gastransportleiding Veestraat Linne

(18-09-2018)
    Schop in kruiwagen met zand

De firma A.Hak zal in opdracht van Gasunie onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de gastransportleiding in de Veestraat in Linne. De werkzaamheden starten op 20 augustus en duren tot uiterlijk 12 oktober.

• Verkeersspreekuur op 25 september 2018

(18-09-2018)
    Verkeersbord dat een rotonde aankondigt

Op dinsdag 25 september 2018 wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

• Armoede en stress

Armoedeconferentie

Stress speelt een belangrijke rol bij mensen met een klein budget (door een laag inkomen en/of  schulden). Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat armoede het denken van iemand zo overneemt, dat hij/zij minder ruimte over heeft om aan andere dingen te denken.

• Werkzaamheden aan de Dorpsstraat in Heel

(18-09-2018)

In de Dorpsstraat in Heel worden enkele civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd.

• Feestelijke opening gemeentehuis

Buitenkant nieuw gemeentehuis Maasgouw

Op zaterdag 27 oktober gaan wij het verbouwde gemeentehuis in Maasbracht feestelijk openen.

• Onderhoudswerkzaamheden Markt Wessem

(12-09-2018)

Binnenkort starten er werkzaamheden aan de Markt in Wessem.

• Gezocht: vrijwilligers voor Taalcafé Maasbracht

Logo Klik Maasgouw

• Gezocht: vrijwilligers voor kringloopwinkel De 2de Kans in Heel

(05-09-2018)
    Logo KlikMaasgouw

• De Boels Ladies Tour door Maasgouw

(16-08-2018)

De absolute wereldtop aan wielrensters komt op 30 en 31 augustus en 1 september naar Limburg. Zij nemen deel aan de Boels Ladies Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogste niveau.

• Blauwalgen in het water

(26-07-2018)

In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Met dit warme weer is er kans op blauwalg in het water. Het Waterschap Limburg controleert geregeld de officiële zwemgelegenheden (hygiëne en veiligheid).

• Start maaien bermen en ruwe gazons in week 22

(24-05-2018)

De gemeente Maasgouw zal in week 22 starten met het maaien van de bermen binnen- en buiten de bebouwde kom.

• Inzamelroutes KCA

(24-05-2018)

In de maand juni zal de chemocar door de gemeente Maasgouw rijden om het Klein Chemisch Afval (KCA) in te zamelen. U kunt het KCA in de milieubox aanbieden bij de chemocar bij u in de buurt. Zet de chemobox niet aan de straat, maar bied hem zelf aan!

• Nieuw college van B&W

(18-05-2018)

Formateur Johan Lalieu (Lokaal Belang) maakt bekend dat de beoogde coalitiepartijen in de gemeente Maasgouw (Lokaal Belang, CDA en VVD) overeenstemming hebben bereikt over de formatieomvang van het nieuwe college van B&W. Daarnaast maken de coalitiepartijen ook bekend wie de kandidaat-wethouders zijn.

• Koninklijke onderscheiding voor de heer van Hövell tot Westerflier

(10-05-2018)
    Portretfoto de heer Hovell tot Westerflier

Tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Nederlandse Adelsvereniging is baron van Hövell tot Westerflier (67) uit Ohé en Laak benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Strous.