HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Afzetting speelveld Ringweg Heel

  (18-10-2017)

  In de wijk Reutsberg in Heel zijn het afgelopen jaar werkzaamheden uitgevoerd om de wateroverlast te verminderen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een pilotproject. In de pilot zijn nieuwe manieren uitgeprobeerd om het water op te vangen en te infiltreren. Nu het werk klaar is zien we dat niet alle voorzieningen datgene doen wat ze moeten doen. De afgelopen periode zijn al enkele aanpassingen gedaan om de werking te verbeteren. Dit geldt ook voor de wadi ter plaatse van het speelveld aan de Ringweg.

 • Maasgouw krijgt 2 wensbussen

  (17-10-2017)
  de wensbus

  Een enthousiaste groep vrijwilligers is de afgelopen periode gedreven bezig geweest om in Maasgouw 2 wensbussen de weg op te krijgen. In werkgroepen hebben zij allen hun steentje bijgedragen om een subsidieaanvraag bij de Provincie in te kunnen dienen. En met succes! Recent zijn aan de Stichting Wensbus Maasgouw 2 wensbussen toegezegd. Eén bus gaat aan de oostkant van de Maas rijden en één bus bedient de kernen aan de westkant van de Maas.

 • Eerste zonnepanelen vanuit het zonnepanelenproject gelegd

  (17-10-2017)
  dhr en mevr van Geijn bij hun huis voorzien van zonnepanelen

  Sinds enkele weken hebben de heer en mevrouw Van Geijn uit Maasbracht 21 zwarte zonnepanelen op het dak van hun woning liggen. De zonnepanelen hebben ze aangeschaft via het Zonnepanelenproject van de gemeente Maasgouw.

 • In gesprek met echtparen tijdens felicitatiecruise

  (17-10-2017)
  Burgemeester Strous, gouverneur Bovens in gesprek met echtparen tijdens felicitatiecruise

  Op donderdag 12 oktober vond een minicruise plaats met de echtparen die in het tweede deel van dit jaar hun 50ste huwelijksdag vieren. Het schip Stadt Wessem van rederij Cascade fungeerde op deze dag als “huwelijksboot”. Tijdens deze middag werd er met aanwezige echtparen gezamenlijk stilgestaan bij hun 50e huwelijksdag.

 • Hoe maken we samen Beegden Waterklaar?

  (17-10-2017)
  Impressie van een straat in Beegden met wateroverlast

  Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Hevige regenval en droge periodes komen steeds vaker voor. Dit kan vervelende gevolgen hebben, waarvan wateroverlast er één is. Doordat Beegden in een helling ligt, loopt het water snel naar beneden. Vooral de lager gelegen straten hebben hierdoor wateroverlast bij zware regenbuien. Om deze problemen op te lossen neemt de gemeente maatregelen in de openbare ruimte. We houden water bovenin vast en laten het zoveel mogelijk in de bodem wegzakken.

 • Sociaal wijkteam: Wijkverpleegkundigen Proteion en De Zorggroep

  (17-10-2017)

  Bij het Sociaal wijkteam kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding, werk en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding, maar ook over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. De partners van het sociale wijkteam stellen zich wekelijks voor. Deze week de wijkverpleegkundigen van Proteion en de Zorggroep.

 • Dag van de mantelzorg

  (17-10-2017)

  Mantelzorgers worden op zondag 12 november, Dag van de Mantelzorg, in het zonnetje gezet. Voor hen is een heerlijke verwendag georganiseerd in Kasteelhoeve de Grote Hegge in Thorn.

 • De gemeente plaatst weer bladkorven

  (17-10-2017)

  De herfst komt eraan en daarbij horen vallende bladeren. Afgevallen bladeren zorgen voor overlast. Ze verstoppen de rioolkolken en brengen risico's met zich mee zoals gevaar voor slippen en uitglijden. Daarom plaatst de gemeente Maasgouw bladkorven op verschillende locaties.

 • Plaatselijke afsluiting A2 richting het zuiden tussen Grathem en St Joost

  (17-10-2017)

  Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de A2 (gedeelte van knooppunt Grathem tot het Ei van St. Joost) is deze in zuidelijke richting afgesloten van vrijdag 20 oktober 21:00 uur tot en met maandag 23 oktober 05:00 uur. Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid ter hoogte van het knooppunt Leenderheide in Eindhoven via de autosnelwegen  A76 en A73 en ook via de Napoleonsweg.

 • Medewerker Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  (17-10-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Voor het project 'interactief voorlezen' zijn wij op zoek naar vrijwilligers in Maasgouw. Als vrijwilliger ga je gedurende 20 weken thuis bij een gezin met kinderen van 2 t/m 8 jaar voorlezen. Het doel is voorlezen en samen lezen. Ook de ouders worden hierbij betrokken.

 • Medewerker Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  (10-10-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk, helpt organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers en geeft informatie en advies. Ter aanvulling van ons team (4 personen) zoeken wij een vrijwilliger die belangstelling heeft in de organisatie van het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Maasgouw.

 • Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede

  (10-10-2017)
  Burgemeester Strous met de veteranen die het insigne ontvangen

  Op vrijdag 6 oktober 2017 reikte burgemeester Strous aan veteranen uit Maasgouw het draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' uit. De uitreiking vond plaats in het voormalig gemeentehuis in Heel.

 • Herinrichting plantsoen Vlasaardstraat Thorn?

  (10-10-2017)

  In 2016 heeft de gemeente Maasgouw met de kern Stevensweert mee gedaan met de verkiezing het Groenste dorp van Nederland. Dit deden we samen met de inwoners van Stevensweert. Die samenwerking beviel goed. Dit jaar gaan we kijken of we op meer plekken samen met inwoners na kunnen denken over de inrichting en het beheer van de openbare ruimte.

 • Seniorenmiddagen 2017 in het teken van 10 jaar gemeente Maasgouw

  (10-10-2017)

  Alle senioren van de gemeente Maasgouw worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse seniorenmiddagen op dinsdag 24 oktober 2017 in CC Don Bosco in Heel en op woensdag 25 oktober 2017 in CC De Spil in Maasbracht.

 • Geen prut in de put!

  (10-10-2017)

  Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen gaat van 9 oktober t/m 3 november in heel Limburg de campagne “geen prut in de put” van start.

 • Verkeersspreekuur 24 oktober

  (10-10-2017)

  Op dinsdag 24 oktober 2017  wordt er weer een verkeerspreekuur gehouden. Het spreekuur begint om 17.00 uur in het gemeentehuis in Maasbracht aan de Kruisweg. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken (met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren) met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Plaatselijke afsluiting A2 richting het zuiden

  (10-10-2017)

  In het weekend van 13 t/m 16 oktober 5:00 uur wordt vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de A2 gedeelte van Eindhoven tot Weert afgesloten.

 • Week van de Veiligheid

  (10-10-2017)

  Week 41 (9 t/m 15 oktober) staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Natuurlijk zijn we het hele jaar alert op de veiligheid van Maasgouw. In de Week van de Veiligheid zetten we nét een stapje meer. Dat doen we met verschillende activiteiten en extra voorlichting. Het gaat om voorlichting over inbraakpreventie, en veiligheid in het verkeer. Op deze pagina leest u wat u kunt doen.

 • Rondleiding archeologisch verleden van Stevensweert

  (03-10-2017)
  Oude archeologische vondst 'Thoor'

  Stichting Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak organiseert een heel weekend vol archeologie! Op zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober, de nationale Archeologie-dagen, kunt u gratis deelnemen aan rondleidingen onder begeleiding van een gids.

 • Informatieavond kasteeldomein Walburg

  (03-10-2017)
  Kasteel Walburg

  Natuurmonumenten en gemeente Maasgouw nodigen u graag uit voor een informatiebijeenkomst over het voormalige kasteeldomein Walburg op woensdag 11 oktober om 19.30 uur in zaal Ruïne, Walburgisstraat 15, Ohé en Laak.

 • Denk en doe duurzaam!

  (03-10-2017)
  Logo Dutch Earth Week

  Tijdens de Dutch Earth Week dagen we heel Limburg uit om duurzaam te denken én om duurzaam te doen. Het is een week om te laten zien wat er kan, wat er gebeurt, en om samen aan de slag te gaan.

 • Sociaal wijkteam: Medewerker Centrum voor Jeugd en Gezin

  (03-10-2017)

  Het Sociaal wijkteam is het aanspreekpunt in uw buurt. Hier kunt u terecht met vragen over uw gezondheid, opvoeding, werk en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft. In het Sociaal wijkteam werken diverse partners samen, ieder vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring. De partners van het sociale wijkteam stellen zich wekelijks voor. Deze week de medewerker Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

 • Start-/gereed melden bouw en betonstorting

  (03-10-2017)

  Heeft u een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gekregen en wilt u van start gaan met de bouw? Dan moet u bij de gemeente een melding doen. U meldt wanneer u start met de bouw, voorafgaand u beton gaat storten en wanneer de bouw gereed is.

 • Diverse enthousiaste vrijwilligers voor Daelzicht Heel

  (03-10-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers

  Bij Daelzicht in Heel zijn regelmatig diverse vrijwilligers nodig die mensen met een verstandelijke beperking kunnen helpen. Denk hierbij aan knutselactiviteiten, kienen, sjoelen, de krant voorlezen, met de koffie rondgaan, meehelpen bij de lunch, enzovoort.

 • Jodiumtabletten in de brievenbus voor kinderen tot 18 jaar

  (03-10-2017)

  Tussen 10 en 24 oktober 2017 ontvangen huishoudens in Maasgouw met kinderen tot 18 jaar per post een doosje jodiumtabletten. Deze jodiumtabletten worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verstuurd om ons goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval. Net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten. Door de jodiumtabletten vooraf te verspreiden, zijn ze bij een kernongeval direct beschikbaar voor de mensen die baat hebben bij de beschermende werking ervan. Overigens is de kans op een kernongeval heel klein. De kans op een kernongeval met gevolgen voor Limburg is nog veel kleiner.

 • Kids Actief Maasgouw

  (02-10-2017)

  Kids Actief Maasgouw is een initiatief van alle basisscholen, BSO’s,  Myouthic, Bibliocenter en Menswel in gemeente Maasgouw. Samen met diverse sport- en cultuuraanbieders wordt er voor kinderen in februari tot en met december een breed pakket aan activiteiten aangeboden. Kids Actief Maasgouw is bedoeld als stimulering en/of kennismaking met sport en cultuur. Het biedt kinderen de mogelijkheid om in hun vrije tijd zich verder te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

 • Informatieavonden dijkversterkingen Heel, Wessem en Thorn

  (12-09-2017)

  In januari hield Waterschap Limburg een informatieavond over de dijkversterkingen en -verleggingen in Thorn, Wessem en Heel. Binnenkort wil het Waterschap Limburg opnieuw met u in gesprek om mogelijke oplossingsrichtingen voor de dijktrajecten met u te bespreken.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

Archief