HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Medewerk(st)er Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  (12-12-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw helpt mensen bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk, helpt organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers en geeft informatie en advies. Ter aanvulling van ons team zoeken wij een vrijwilliger die belangstelling heeft in de organisatie van het platform 'Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.'

 • Verkeersspreekuur 19 december

  (12-12-2017)

  Op dinsdag 19 december wordt er weer een verkeersspreekuur gehouden. De aanvang is om 17.00 uur in het tijdelijk gemeentehuis aan de Kruisweg in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. De medewerkers van de gemeente en de politie staan u graag te woord.

 • Cliënten PSW werken mee in team Wijkbeheer

  (12-12-2017)
  cliënt PSW aan het werk

  Op 27 november is er een proef gestart om cliënten van PSW, onder begeleiding, mee te laten werken in het team Wijkbeheer. Zij verrichten werkzaamheden in de openbare ruimte, zoals blad ruimen, snoeiwerkzaamheden en het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden aan speeltoestellen.

 • Samenwerking Rivierpark Maasvallei verlengd

  (12-12-2017)
  foto Maasvallei

  Tussen Stevenweert/Thorn en Maastricht ligt het grensoverschrijdende landschapspark RivierPark Maasvallei. Midden in dit park ligt de Maas en haar winterbed. De Maas vormt 40 km lang de Belgisch-Nederlandse grens van Maastricht tot Thorn. Het RivierPark heeft een gevarieerd landschap met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken, met aansluitend enkele monumentale historische plaatsen.

 • Start bouwwerkzaamheden gemeentehuis

  (12-12-2017)
  impressie nieuwe gemeentehuis

  Op maandag 18 december start aannemer Maasveste officieel met de werkzaamheden aan het gemeentehuis in Maasbracht. Als voorbereiding is op 11 december aanstaande rondom het gebouw de bouwplaats ingericht.

 • Wetswijziging trouwen / geregistreerd partnerschap per 1 januari 2018

  (12-12-2017)

  Per 1 januari trouwt of registreert u een partnerschap automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Dus vallen niet meer alle bezittingen en schulden in de gemeenschap van goederen.

 • Gemeenten hebben vertrouwen in Keyport 2020

  (12-12-2017)
  logo van Keyport 2020

  Keyport  is de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen in Midden-Limburg. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren. De 7 gemeenten, waaronder Maasgouw, hebben ingestemd met de meerjarenbegroting 2018-2020 van Keyport en de financiering van de activiteiten voor de komende 3 jaren. Keyport ziet dit als aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan en samen met het bedrijfsleven, onderwijs en overheid verder te bouwen aan een sterke regionale economie en regionaal vestigingsklimaat.

 • Gewijzigde ophaaldagen huisvuil in verband met Kerstmis en Nieuwjaar

  (12-12-2017)

  Rondom de feestdagen zijn de inzameldagen van het restafval en het GFT-afval gewijzigd. U vindt hier een overzicht van de gewijzigde data.

 • Tweede informatieavond reconstructie Veestraat en omgeving Linne

  (12-12-2017)

  Gemeente Maasgouw gaat de Veestraat en omgeving in Linne reconstrueren op het gebied van riolering, verharding en groen. Op woensdag 20 december organiseert de gemeente in Zalencentrum De Harmonie een tweede informatieavond om de verdere uitwerking van de plannen toe te lichten aan omwonenden en ondernemers.

 • Gidsen bij Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht

  (05-12-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor het Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht. Als gids in het museum, gids langs de haven, gids voor op de historische Tjalk "Nooit Volmaakt" en gids op onze rondvaartboot "Gouverneur van Limburg". De functie kan ook beperkt blijven tot één of enkele werkzaamheden, bijvoorbeeld alleen gids in het museum, alleen gids langs de haven of beide.

 • Boorwerkzaamheden in Heel en Maasbracht

  (05-12-2017)

  In Heel nabij het Tesken en in Maasbracht aan de Rijksweg vinden de aankomende weken boorwerkzaamheden plaats.

 • Afvalkalender 2018

  (05-12-2017)

  In de laatste 2 weken voor kerst worden de afvalkalenders 2018 verspreid. U ontvangt dit jaar weer een persoonlijk geadresseerde afvalwijzer via PostNL, waarop de afvalinzameldata voor uw eigen adres staan vermeld. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten. Vanaf begin december kunt u uw afvalwijzer ook inzien en printen via www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis app Afvalwijzer.

 • Hennepteelt - wat staat er op het spel?

  (05-12-2017)
  Campagneposter Wat zet jij op het spel?

  De gemeente, politie, energiemaatschappijen en de woningbouwvereniging werken steeds meer samen om drugshandel aan te pakken. Daardoor zijn de consequenties van u inlaten met drugshandel groot. Van strafrecht (gevangenis, boetes) en bestuursrecht (woningsluiting) tot maatregelen van belastingdienst en sociale dienst (naheffing, terugbetalen toeslagen en uitkeringen). Drugshandel loont dus niet! Kijk voor meer informatie op: www.watzetjijophetspel.nl.

 • Vrijwilligersaward 2017 voor werkgroep Leef Linne

  (05-12-2017)
  Werkgroep Leef Linne met wethouder Smeets-Palmen

  De gemeente Maasgouw reikt met regelmaat de Vrijwilligersaward uit aan bijzondere vrijwilligers binnen de gemeente. Eveneens wordt een Vrijwilligersaward van het Jaar uitgereikt. Op 28 november heeft wethouder Jessie Smeets-Palmen als blijk van waardering de Vrijwilligersaward van het jaar 2017 uitgereikt aan de werkgroep Leef Linne.

 • Activiteiten 10 jaar Maasgouw - 'De lange weg naar Prikkedam'

  (04-12-2017)
  Logo 10 jaar Maasgouw

  Op zondag 17 december vindt in 't Leuke in Beegden de familievoorstelling 'De lange weg naar Prikkedam' plaats. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

 • Afhalen parkeervergunningen 2018 Thorn

  (28-11-2017)

  De parkeervergunningen voor bewoners en (medewerkers van) bedrijven in Thorn zijn geldig tot en met 31 december 2017. Wanneer u in 2017 een parkeervergunning heeft ontvangen, dan kunt u van maandag 11 december 2017 tot met vrijdag 29 december 2017 een nieuwe vergunning voor 2018 afhalen in het tijdelijke gemeentehuis aan de Kruisweg in Maasbracht.

 • Verlichting tijdens uw wandeling in het donker

  (28-11-2017)
  Een armband met ledverlichting

  Gaat u in het donker wandelen? Dan is het belangrijk om tijdens uw wandeling goede verlichting bij u te dragen. Niet alleen om te kunnen zien waar u loopt, maar vooral ook om ervoor te zorgen dat andere weggebruikers ú zien. Er zijn verschillende soorten verlichting die u kunt gebruiken tijdens het wandelen.

 • Speeltuin Heiveldplein klaar

  (28-11-2017)
  Het vernieuwde speeltoestel in de speeltuin Heiveldplein

  De speelplek op het Heiveldplein in Maasbracht is vernieuwd. De plek was toe aan een opknapbeurt. Aanwonende kinderen hebben in het voorjaar een mooie collage gemaakt en hiermee aangegeven welke toestellen vervangen moesten worden. De collage is toen onder het genot van een plakje cake en ranja met de kinderen besproken.

 • Vrijwilligers voor Kleinschalig wonen Maasbracht

  (28-11-2017)
  Logo Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Binnen Kleinschalig wonen Maasbracht staat dat extra stukje zorg, aandacht, warmte en ondersteuning centraal. Dat gaat niet zonder de steun van vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep dementerende ouderen.

 • Sluiting panden na aantreffen hennepplantage

  (28-11-2017)

  Burgemeester Strous sluit met ingang van 28 november 3 panden. In de panden, 2 in Heel en 1 in Maasbracht, werden hennepplantages aangetroffen. De verplichte sluiting duurt 6 maanden.   

 • Robert Ariaans over zijn Koninklijke onderscheiding

  (07-11-2017)
  Robert Ariaans

  Een klein artikeltje in de krant. Een iets groter stukje tekst in het lokale weekblad. Robert Ariaans uit Linne is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Met een foto van een grijnzende man die een Koninklijke onderscheiding krijgt opgespeld door burgemeester Stef Strous. Diezelfde grijnzende man opent de deur van zijn woning in Linne, om die ene, bijzondere middag nog een keer de revue te laten passeren.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

Archief