HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

• Wethouder op werkbezoek bij Westrom

wethouder bij Westrom

De burgemeester en wethouders van Maasgouw brengen regelmatig een bezoek aan bedrijven in onze gemeente. Wethouder Carla Peters ging op dinsdag 13 augustus op werkbezoek bij Westrom.

• Reconstructie Maasbrachterweg-Nieuwe Mergelweg in Linne van start

Voor het project ‘Reconstructie Maasbrachterweg-Nieuwe Mergelweg in Linne’ starten in week 37 (de week van 09 september) werkzaamheden. In dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd. Ook worden de wegen en de loop-, parkeer- en groenstroken compleet gerenoveerd.

• Beperkte bereikbaarheid vanwege afdelingsuitje

Op donderdag 29 augustus is het afdelingsuitje van de Bodedienst, Burgerzaken en het Call Center. De afdelingen zijn vanaf 12.00 uur die dag niet bereikbaar. Telefoontjes die binnenkomen worden doorgeschakeld.

• Belangrijke informatie over het openluchttheater Thorn

buitenpodium Thorn

Het openluchttheater in Thorn staat aan de vooravond van enkele veranderingen. Via dit bericht ontvangt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen.

• Verkeersspreekuur

Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 27 augustus 2019. Deze is om 17.00 uur in het  gemeentehuis aan de Markt  in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie over  verkeer, verkeersveiligheid en parkeren.

• Start herinrichting Oud Maasbracht fase 3

De werkzaamheden voor het project Herinrichting Oud Maasbracht fase 1 en 2 zijn nagenoeg gereed. Afgelopen maandag 17 juni 2019 is er gestart met fase 3 van voornoemd project. Ook in dit gebied wordt het gemeentelijk rioolstelsel vernieuwd en worden de wegen, loopstroken, parkeerstroken en groenstroken compleet gerenoveerd.

• Vrijwilliger gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw zoekt een vrijwilliger om het team te versterken. Ben je handig met een computer? En heb je ervaring met Office en social media? Neem dan contact op met het steunpunt.

• Vakantietijd en de verveling slaat toe?

Kijk eens op www.klikmaasgouw.nl, er staan vele leuke vacatures op de website. Je vindt er vast iets wat je aanspreekt! Vrijwilligerswerk betekent niet dat je vast zit aan een onbetaalde job, je kiest zelf hoe vaak je inzetbaar bent.

• Bijstand en vrijwilligerswerk

Iedereen kan een bijdrage leveren aan maatschappelijk nuttige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Dat kan ook als u een bijstandsuitkering heeft. Belangrijk om te weten is dat u vooraf toestemming moet vragen aan de gemeente.

• Beleid nieuwe woningbouwplannen

Met de vaststelling van de nieuwe ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018 tot en met 2021’ is het kader voor het toekomstige volkshuisvestelijke beleid bepaald. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarbij van de gemeenteraad de opdracht gekregen om dit kader voor de woningbouw nader vorm te geven in een lokale uitwerking.

• Zwem op veilige zwemwaterlocaties

Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor blauwalg. Dit zijn bacteriën die eruitzien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlaktewater, maar bij hoge temperaturen kan blauwalg tot bloei komen en een gekleurde drijflaag vormen.

• Geen avondopenstelling i.v.m. zomervakantie

In de zomervakantie gelden er aangepaste openingstijden voor de avondopenstelling van de Gemeente Maasgouw.

• Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

• Gemeente bereikbaar via WhatsApp

Smartphone met WhatsApp

De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.