HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Ga hier naar het Liveblog coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Fijn dat je er weer bent!

  (22-09-2021)

  Ondernemers die je met open armen ontvangen, de vriendelijkste service bij jou om de hoek, oerdegelijk vakmanschap die je online niet snel vindt, heerlijke lokale producten en dat allemaal bereikbaar op loopafstand. Dat is winkelen in Maasgouw!

 • Maas Trek op zondag 3 oktober

  (21-09-2021)

  Zondag 3 oktober kan je voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’. Dit jaar zijn er routes uitgestippeld in het meest zuidelijke stukje van de Maasvallei, in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Maasmechelen en Lanaken.

 • Verkeersbesluiten vanwege de kermis

  (21-09-2021)

  Er zijn enkele verkeersbesluiten genomen vanwege de kermis in Maasbracht en Beegden.

 • Brief RD Maasland over containerwissel

  (21-09-2021)

  Tussen 10 en 15 september stuurde RD Maasland een brief aan alle huishoudens in Maasgouw. De brief ging over het omwisselen van uw afvalcontainer.

 • Mannenkoor St. Caecilia ontvangt Koninklijke Erepenning

  (20-09-2021)

  Burgemeester Stef Strous heeft op zondag 19 september de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het mannenkoor St. Caecilia uit Linne. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van het koor.

 • Dorpscontactpersonen in verschillende kernen

  (20-09-2021)
  dorpscontactpersonen

  Hoe wordt jouw kern leefbaarder, leuker en gezelliger? De dorpscontactpersonen van de gemeente Maasgouw horen het graag. De komende weken kunt u ze op verschillende locaties ontmoeten. 

 • Maas Cleanup Day: 60 vrijwilligers aan de slag in Maasgouw

  (20-09-2021)

  Tijdens de Maas Cleanup Day zijn afgelopen zaterdag in Maasgouw circa 60 vrijwilligers in vier groepen aan de slag gegaan met het opruimen van zwerfafval langs de oevers van de Maas. De opruimacties waren bij de stuw in Linne, de sluis in Heel, de Maasboulevard in Wessem en de Maasterp in Ohé en Laak.

 • Uitnodiging voor horecaondernemers Maasgouw

  (20-09-2021)

  Het afgelopen jaar was voor veel ondernemers niet makkelijk. Zeker niet voor ondernemers in de horeca, die hard getroffen zijn door de beperkende maatregelen rondom Covid -19. Samen met Horeca Nederland  willen we u graag uitnodigen voor een bijeenkomst op maandag 4 oktober. 

 • Campagne 'Mono, ongestoord onderweg' weer van start

  (16-09-2021)

  Social media en het verkeer gaan niet samen. Toch vinden sommige weggebruikers het moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Daarom is in september de landelijke campagne ‘Mono, ongestoord onderweg' weer van start gegaan.

 • Slachtoffer van cybercriminaliteit?

  (16-09-2021)

  We leven in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Helaas zien we daardoor ook dat steeds meer criminelen zich online bevinden en steeds meer burgers slachtoffer worden van cybercrime. Denk aan bankhelpdeskfraude en WhatsApp-fraude. 

 • Werkzaamheden Molen- en Biltplas Stevensweert

  (16-09-2021)

  Voor de aanleg van een vispassage worden er vanaf 20 september een aantal bomen gesnoeid en gekapt bij de Molen- en Biltplas in Stevensweert. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk het hele rondje Molenplas te wandelen. De werkzaamheden duren tot april 2022.

 • Stef Strous burgemeester van Maasgouw tot juli 2023

  (15-09-2021)

  In overleg met de commissaris van de Koning en de fractievoorzitters in de gemeenteraad heeft burgemeester Stef Strous besloten om na het einde van zijn huidige ambtstermijn tot juli 2023 aan te blijven als waarnemend burgemeester van gemeente Maasgouw.

 • Aanwijzingstermijn ML5 verloopt

  (14-09-2021)

  De huidige aanwijzingstermijn van de Stichting Omroep Leudal-Maasgouw en RTV Roermond (ML5) verloopt. De stichting was voor vijf jaar aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Maasgouw en Leudal.

 • Gemeente Maasgouw neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

  (14-09-2021)

  Gemeente Maasgouw neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. In de periode voorafgaand aan de inleverweek start de gemeente Maasgouw een campagne om hun bewust te maken van de risico’s van wapenbezit. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober.

 • Mantelzorgsalon over de tijdelijke overname van zorg

  (13-09-2021)

  Door de coronamaatregelen is er enige tijd geen mantelzorgsalon georganiseerd. Maar in het najaar staan er weer twee gepland. Hierbij wordt uiteraard rekening met de actuele coronamaatregelen gehouden. De eerste mantelzorgsalon wordt gehouden op donderdag 23 september.

 • Verkeersbesluit gemeente Maasgouw

  (09-09-2021)

  Burgemeester en wethouders hebben op 9 augustus 2021 het volgende verkeersbesluit genomen:

 • Uitnodiging inspiratieavond kansen voor Recreatie & Toerisme

  (08-09-2021)

  De gemeente Maasgouw wil inspelen op trends en ontwikkelingen, zich hiermee profileren en daarmee een aantrekkelijke toeristische trekpleister worden. Daarom organiseert ze op 23 september een inspiratieavond voor ondernemers. Deze avond gaat over kansen voor recreatie en toerisme in Maasgouw.

 • Terugblik: ‘De digitale dienstverlening kwam in een stroomversnelling’

  (24-08-2021)
  Burgerjaarverslag

  Tijdens de lockdowns in 2020 heeft Chantalle Evers de taak om de dienstverlening van de gemeente draaiend te houden. Geen makkelijke taak voor de teammanager Dienstverlening. ‘Er waren medewerkers die uit angst voor besmetting niet naar het werk durfden te komen.’

 • Reisschema Schakelkeet bekend - kom ook!

  (14-07-2021)
  schakelkeet

  Tussen 3 augustus en 15 december trekt de schakelkeet van de dorpscontactpersonen door gemeente Maasgouw. Enkele dagen per week is de keet te vinden in de verschillende kernen. Een mooie gelegenheid om rechtstreeks met de gemeente in gesprek te komen! 

Archief