HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Coronavirus actuele informatie en maatregelen: Coronavirus

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

 • Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

 • Samen aan de slag voor een fleurige buurt

  bloembakken in Heel

  Inwoners die hun buurt op willen fleuren, kunnen op de hulp van de gemeente Maasgouw rekenen. Als de buurt de handen uit de mouwen steekt, zorgt de gemeente voor plantjes, potgrond en de nodige materialen. Normaal organiseren de contactpersonen uit de wijken zelf dat groepjes buurtgenoten samen ‘hun’ bakken beplanten. Dit jaar gooide het coronavirus roet in het eten. Toch is het ook dit jaar fleurig in de wijken van Maasgouw.

 • Verruiming terrassen Maasgouw

  Op 6 mei 2020 maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni om 12.00 uur onder strikte voorwaarden weer open mogen, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstandsmaatregel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Maasgouw waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen.

 • Zo bestrijden wij de eikenprocessierups

  Zoals u weet zijn wij begonnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij informeren u graag over de manier waarop wij de eikenprocessierups bestrijden. 

 • Veiligheidsregio Limburg Noord komt met nieuwe noodverordening

  De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op woensdag 20 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. De noodverordening is ter voorkoming van een verdere verspreiding van het coronavirus.

 • Oud papierinzameling in juni: Maasbracht en Brachterbeek

  De oud papierinzameling in de kernen Maasbracht (maandag 8 juni) en Brachterbeek (dinsdag 16 juni) zal in de maand juni weer op de gebruikelijke wijze (huis-aan-huis) plaatsvinden.

 • Verruiming terrassen Maasgouw

  Op 6 mei 2020 maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mogen, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Maasgouw waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen. Hieraan is een aantal voorwaarden verbonden. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen.

 • Voorkomen van drukte

  De Veiligheidsregio Limburg Noord heeft vandaag een oproep aan de Duitse kooptoerist gedaan via de Duitse media. De reden hiervoor is dat het afgelopen zondag te druk was in het Outlet in Roermond en in de binnenstad van Venlo. Vooral de hoeveelheid aan Duitse kooptoeristen heeft ertoe geleid dat bijvoorbeeld de gemeente Venlo extra maatregelen in het centrum getroffen heeft. Ook het Outlet in Roermond heeft extra maatregelen moeten nemen. 

 • Gooi mondkapjes en latex handschoenen bij het restafval

  Wij ontdekken steeds vaker corona-beschermingsmiddelen in het PMD. PMD is echter alleen bedoeld voor plastic en metalen verpakkingsmateriaal en drinkpakken. Mondkapjes, handschoenen, overalls en schorten horen bij het restafval thuis. 

 • Vrijwilligers gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij graag de verbindende factor tussen mensen, organisaties en verenigingen? En ben jij geïnteresseerd in mensen en hun passie? Dan is het misschien iets om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.

 • Vrijwilligers Wijkteam gezocht

  Het wijkteam van de gemeente Maasgouw is op zoek naar vrijwilligers voor hand- en spandiensten.

 • Insectenhotel geopend in Beegden

  insectenhotel Beegden

  Afgelopen vrijdag werd langs de Gaardweg in Beegden een insectenhotel geopend. De plaatsing kwam tot stand door de Vrienden van de Beegderheide en een schenking van Provincie Limburg. 

 • Terugblik ’75 jaar bevrijding’ in Maasgouw

  In de gemeente Maasgouw hebben we in de periode van september 2019 tot begin 2020 volop stilgestaan bij de bevrijding, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

 • Renovatiewerkzaamheden brug Panheel

  brug Panheel

  In opdracht van Rijkswaterstaat renoveert Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verschillende bruggen en sluizen in de provincie Limburg. Hieronder ook de brug over de sluis in Panheel. Bij de brug zijn de verharding en de voegovergangen  aan onderhoud toe.

 • Lokale vertaling van landelijke maatregelen

  Sinds de corona-uitbraak neemt het kabinet maatregelen om het virus in te dammen. Op  6 mei presenteerde het Kabinet een ‘routekaart’ met daarin de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen. Deze 'exitstrategie' moet Nederland van 'wat mag niet, naar wat kan wel' helpen. Maar hoe worden deze maatregelen vertaald naar lokaal beleid? En wie heeft daarin een rol?

 • Illegaal afval dumpen is verboden!

  Illegale afvaldumping

  Bij enkele containerparken in onze gemeente wordt geregeld illegaal afval gedumpt dat in het milieupark thuishoort. Op het illegaal dumpen van afval liggen hoge boetes.

 • Bestrijding eikenprocessierups van start

  Processierups

  Het wijkteam van de gemeente Maasgouw start komende week met de bestrijding van de eikenprocessierups.

 • Schaapskudde Beegderheide

  schaapskudde

  Het voorjaar is weer begonnen! Onze herder is weer aan het werk met zijn schapen op de Beegderheide. De komende maanden trekt de kudde van Beegden naar Stevensweert. En van Linne naar Wessem.

 • Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan!

  De gemeente Maasgouw vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en waardevol. Ook in 2020 is er een regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen. Mantelzorgers die voldoen aan de voorwaarden ontvangen een bedrag van € 175,--.

 • Verkeersbesluiten Gemeente Maasgouw

  verbodsbord

  Burgemeester en wethouders hebben op 26 mei 2020 het volgende verkeersbesluit genomen:

 • “Vreselijk al die lijken op het plein en in het klooster!”

  Louis en Els Krekelberg

  Louis (91) en Els (85) Krekelberg uit Maasbracht delen dezelfde gruwelijke herinneringen. Ze waren tijdens de Tweede Wereldoorlog geëvacueerd en woonden in een klooster in Montfort. Ze hebben daar mooie tijden meegemaakt. Maar het zijn de gruwelijke momenten die overheersen.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding

  Tijdens de afsluiting van de 20ste editie van het Kaarsenfeest Stevensweert heeft mevrouw M.S.G. (Mariet) Verwijlen-Peurteners (69) uit Stevensweert uit handen van burgemeester S.H.M. Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

 • “Ik vond het vooral een hele spannende tijd!”

  Mia Sangers en Jo Smeets waren allebei nog jonge kinderen in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Mia woonde met haar familie in Ohé en Laak en was 3 jaar toen de oorlog uitbrak. Jo Smeets was 6 jaar en woonde met zijn vader, moeder en zus in Stevensweert. Mia herinnert zich niet veel van die tijd. Jo Smeets daarentegen wel. Hij heeft nog heel veel herinneringen. “Ik vond het vooral een hele spannende tijd.”

 • Statushouders aan de slag bij de Kledingbank

  Deelnemers aan het werk bij de Kledingbank

  Tien statushouders uit Maasgouw gaan aan de slag bij de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Zij helpen met het sorteren van de kleding die ingezameld wordt en oefenen tijdens dit werk met de Nederlandse taal.

 • Netwerkavond ‘Iedereen Kan Sporten’

  De jaarlijkse ‘Iedereen Kan Sporten Netwerkavond’ vindt plaats op dinsdag 26 november. Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS) is een samenwerkingsverband tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten dat zich inzet voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en kinderen in het speciaal onderwijs.

 • “Ook ik heb mijn leven te danken aan de familie Knoops”

  De Amsterdamse Helen Ziekenoppasser was 2,5 jaar toen ze in maart 1943 uiteindelijk terecht kwam bij Bet en Harry Knoops in Beegden. Haar ouders waren van Joodse komaf, ze gaven haar destijds weg aan onbekenden. In de hoop dat Helen de Tweede Wereldoorlog wèl zou overleven. Haar ouders werden door de Duitsers gedeporteerd naar kamp Westerbork in Drenthe. Vervolgens gingen ze per trein naar een concentratiekamp in het Poolse Sobibór. Vrijwel onmiddellijk na aankomst werden ze op jonge leeftijd vermoord.

 • Bezorging VIA Maasgouw vertraagd

  Door problemen bij de Roermondse verspreider Achterberg wordt de weekkrant VIAMaasgouw vandaag niet bezorgd.

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

Archief