HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Verkeersspreekuur

  Er wordt weer een verkeersspreekuur gehouden op dinsdag 29 oktober. Het spreekuur start om 17.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht. U kunt tijdens dit spreekuur vragen stellen en knelpunten met betrekking tot verkeer, verkeersveiligheid en parkeren bespreken met medewerkers van de gemeente en de politie.

 • Buurtbewoners blij met nieuwe plannen ‘De Waaikamp’

  Buurtbewoners zijn positief over het ontwerp voor de nieuwe speel- en ontmoetingsplek ‘De Waaikamp’ in Stevensweert. Dit werd duidelijk tijdens de inloopmiddag die op woensdag 9 oktober door de gemeente werd georganiseerd.

 • InduSym helpt bedrijven met hergebruik van afval

  In Nederweert was het project InduSym al een succes. Het project helpt bedrijven bij het slim en  duurzaam ondernemen, zodat dit geld bespaart of zelfs oplevert. InduSym wordt nu ook ingevoerd in  Maasgouw.

 • Spreekuur Waterschap over dijkversterkingsproject

  Het dijktraject Thorn - Wessem bestaat grotendeels uit groene dijken, met achter een groot deel van de dijken de Thornerbeek. Deze dijken zijn niet sterk en hoog genoeg om Thorn en Wessem ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater. Hiervoor is dijkversterking nodig.

 • Financiële bijdrage projecten in ontwikkelingslanden

  Mensen in de Gemeente Maasgouw, die betrokken zijn bij/of zich actief inzetten voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, kunnen in 2020 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van hun project.

 • Gratis beweegmiddag voor volwassenen

  Voor iedereen die zelf wil ervaren hoe fijn het is om te bewegen, organiseren de beweegcoaches van de gemeente Maasgouw op woensdag 30 oktober een gratis beweegmiddag voor volwassenen.

 • Gemeente hijst regenboogvlag tijdens ‘Coming Out Day'

  regenboogvlag

  Het is vrijdag 11 oktober ‘Coming Out Day’. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

 • Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger brandweer

  Rogier van Teeffelen

  Rogier van Teeffelen uit Linne is zaterdag 5 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Opnieuw FSC-certificaat voor gemeente Maasgouw

  certificaat

  De Gemeente Maasgouw beheert al geruime tijd alle bossen volgens de FSC-standaard.  Dat wil zeggen dat ze op een verantwoorde en duurzame wijze beheerd worden. 

 • Activiteitenmiddag voor bezoekers met en zonder beperking

  rolstoel in natuurgebied

  Natuurgebied de Molenplas en de Speelnatuur van OERRR bij de Hompesche Molen in Stevensweert zijn nu nòg toegankelijker gemaakt voor iedereen. Zo kunnen bezoekers met een fysieke beperking nu ook genieten van een afwisselend uitstapje in het natuurgebied.

 • Onthulling Archeopunten Stevensweert

  Archeopunt

  De eerste twee archeopunten in de gemeente Maasgouw zijn onthuld in Stevensweert. Initiatiefnemer van dit burgerinitiatief is Amici Insulae. Graaf Hendrik van den Bergh en een romein hebben ze samen met wethouder Johan Lalieu onthuld.

 • AVG-programma wel of niet verlengen?

  Verschillende verenigingen en stichtingen hebben in mei vorig jaar een informatieavond over de privacybescherming (AVG) in het verenigingsleven bezocht. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente Maasgouw in samenwerking met het Huis voor de Sport. Veel verenigingen en stichtingen hebben daarna gebruik gemaakt van het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen.

 • Vitamine K voor iedereen die van bewegen houdt

  afbeelding Vitamine K

  In Kinrooi vindt op zondag 20 oktober Vitamine K plaats. Met dit evenement wil Kinrooi zoveel mogelijk mensen van binnen en buiten de gemeente in beweging krijgen, op welke manier dan ook. Dus ook inwoners van de gemeente Maasgouw zijn van harte welkom!

 • Vrijwilliger gezocht voor Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw

  Ben jij handig met een computer? En heb je ervaring met social media en het softwarepakket Office? Dan is het platform Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw op zoek naar jou!

 • Archeologiedagen in Ohé en Laak en Stevensweert

  maquette

  Zin in een dag vol archeologie? Breng dan tijdens de Nationale Archeologiedagen van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober een bezoek aan het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak. Het museum opent van 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor alle belangstellenden.

 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  auto van CycloMedia

  CycloMedia maakt van medio november tot eind december foto's in de gemeente Maasgouw. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Sparrenbos Linne aangetast door letterzetter

  letterzetter

  De sparren in het sparrenbos op het perceel van de begraafplaats in Linne zijn aangetast door de letterzetter. Dit is een donkerbruin kevertje dat in staat is om sparren uit te roeien. De kever eet een patroon onder de bast waardoor er geen transport van voeding en water meer plaats kan vinden. Vervolgens gaan de bomen dood. Dankzij de droge zomers rukt het verwoestende diertje op.

 • Vlasaardpark Thorn officieel geopend

  opening Vlasaardpark

  Het Vlasaardpark in Thorn is afgelopen zaterdag door wethouder Johan Lalieu feestelijk geopend. Van dit plantsoen is een buurtpark gemaakt. Het doel van dit park is om inwoners samen te brengen. In het park zijn diverse speeltoestellen geplaatst. Daarnaast is een plantsoen aangelegd en zijn er bankjes neergezet. Hiermee is het park een levendige plek voor  kinderen, jongeren, volwassen én ouderen.

 • Bladkorven zijn weer geplaatst

  bladkorf

  Binnenkort verliezen de meeste bomen weer hun blad. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst.

 • Maasgouw doet mee aan de Duurzame Huizen Route

  Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Een goed voorbeeld helpt daarbij. Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten zij aan anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

 • Jaarlijkse seniorenmiddagen in Heel en Maasbracht

  Alle senioren in de gemeente Maasgouw worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse seniorenmiddagen. Deze vinden plaats op dinsdag 22 oktober in CC Don Bosco in Heel en op woensdag 23 oktober in CC De Spil in Maasbracht.

 • Vrijwilligers gezocht voor de ‘Dag van de Mantelzorg’

  Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is op zoek naar een aantal vrijwilligers voor de ‘Dag van de Mantelzorg’. Deze dag wordt ’s avonds gevierd op dinsdag 5 en donderdag 7 november. Tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’ wordt mantelzorgers een feestelijke en culinaire avond aangeboden. Op deze manier worden ze bedankt voor hun inzet.

 • Wilt u meehelpen tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’

  Wilt u een steentje bijdragen aan een culinaire feestavond voor mantelzorgers in de gemeente Maasgouw? Dan kunt u zich melden voor de ‘Dag van de Mantelzorg’.

 • Afhalen en/of aanvragen reisdocument niet mogelijk op 21 oktober 2019

  In verband met het vervangen van de aanvraagstations is het 21 oktober a.s. niet mogelijk om reisdocumenten af te halen of aan te vragen bij de gemeente Maasgouw. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

 • Opheffen eenrichtingsverkeer Osen

  verkeersborden

  Van diverse bewoners van de wijk Sleydal is het verzoek ontvangen om het eenrichtingsverkeer van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond op te heffen. De reden hiervoor was het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer.

 • Grootschalig onderhoud aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden

  Met deze publicatie willen we u op de hoogte brengen van de geplande, grote onderhoudswerkzaamheden aan de fietspaden Thorn –Wessem en Horn –Beegden.

 • Gemeente bereikbaar via WhatsApp

  Smartphone met WhatsApp

  De gemeente Maasgouw is bereikbaar via WhatsApp. Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp.

Archief