HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Activiteitenmiddag voor bezoekers met en zonder beperking

Activiteitenmiddag voor bezoekers met en zonder beperking

Dit item is in het archief geplaatst op 29-10-2019
rolstoel in natuurgebied

Natuurgebied de Molenplas en de Speelnatuur van OERRR bij de Hompesche Molen in Stevensweert zijn nu nòg toegankelijker gemaakt voor iedereen. Zo kunnen bezoekers met een fysieke beperking nu ook genieten van een afwisselend uitstapje in het natuurgebied.

Verschillende activiteiten

In het kader van de ‘Week van de Toegankelijkheid’ vinden in het natuurgebied zaterdag 12 oktober verschillende activiteiten plaats. Zo is er van 13.00 tot 17.00 uur een open huis bij de Hompesche Molen. Bezoekers worden dan ook op de verbeterde wandelroute langs de tegenover gelegen Molenplas gewezen. Iedereen kan de route langs de plas op eigen gelegenheid beleven, maar bezoekers kunnen tijdens een wandeling om 13.30 en 15.00 uur ook begeleid worden door gidsen.

Om 13.30 uur wordt bij de entree van het natuurgebied een experimenteel toegangshek voor rolstoel en scootmobiel geopend. Ook is de unieke terreinrolstoel ‘Joelette’ te gebruiken. Dit is een speciale rolstoel waarmee zelfs de moeilijkste wandelpaden afgelegd kunnen worden.

Spel voor kinderen

De Speeltuinbende organiseert om 14.00 en 16.00 uur samen met de boswachter een stoer samenspeelspel waar alle kinderen aan mee kunnen doen. De activiteitenmiddag is gratis toegankelijk.