HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede

Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede (10-10-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 10-11-2017
Burgemeester Strous met de veteranen die het insigne ontvangen

Op vrijdag 6 oktober 2017 reikte burgemeester Strous aan veteranen uit Maasgouw het draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' uit. De uitreiking vond plaats in het voormalig gemeentehuis in Heel.

Onderscheiding (oud) militairen

Deze onderscheiding wordt toegekend aan (oud) militairen die tot 1988 werden ingezet in het buitenland tijdens een van de vredemissies van de Verenigde Naties. Als erkenning van de ruim 9000 Nederlandse veteranen van deze vredesmachten heeft de minister van Defensie besloten een draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' in te stellen. In Maasgouw komen 11 veteranen voor het draaginsigne in aanmerking. Een aantal van hen heeft deze op een eerder moment in ontvangst mogen nemen.

Meer informatie

Meer informatie over het draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ vindt u op www.veteraneninstituut.nl