HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Geen prut in de put!

Geen prut in de put! (24-10-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 10-11-2017

Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Om dit probleem onder de aandacht te brengen is op 9 oktober in heel Limburg de campagne “geen prut in de put” van start gegaan. De campagne duurt tot 3 november.

Klimaatverandering zorgt voor meer regen in korte tijd. Door vervuiling van de straatputten kan het regenwater niet goed afgevoerd worden. Met als gevolg: onnodig hoge herstelkosten en water vermengd met poep, verf en frituurvet op straat. De helft van de straatputten is inmiddels niet meer aangesloten op de zuiveringsinstallatie, waardoor het afval rechtstreeks in de beek terecht komt. Echte prut!

Meest gestelde vragen

Kijk op de campagnesite www.geenprutindeput.nl. Hier staat informatie over de campagne en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Deze campagne is een initiatief van Waterpanels Limburg, het samenwerkingsverband van 33 Limburgse gemeenten, Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Limburg, Waterleidingmaatschappij Limburg en de Provincie Limburg.

Campagneposter Geen prut in de put