HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Verbouwing van het gemeentehuis

Verbouwing van het gemeentehuis

Impressie nieuwe voorgevel gemeentehuis Maasbracht

Het gemeentehuis in Maasbracht wordt dit jaar verbouwd. De werkzaamheden starten in april. Vanwege de omvang van de werkzaamheden kan het gemeentehuis tijdens de verbouwing niet gebruikt worden. Daarom wordt er een tijdelijke huisvesting gerealiseerd. In de tijdelijke huisvesting vindt ook de dienstverlening plaats.

Tijdelijke locatie Kruisweg 32 Maasbracht

Op de voormalige voetbalvelden van Maasbracht-Beek worden tijdelijke kantoorunits geplaatst die dienen als gemeentehuis. Dit ligt hemelsbreed 350 meter van het huidige gemeentehuis. Aan de voorzijde van het tijdelijke gemeentehuis komen parkeerplaatsen. Ook voor medewerkers komt er een eigen parkeerplaats. Dit voorkomt extra belasting van de omliggende straten en parkeerplaatsen.

Bezoekadres

Kruisweg 32
6051 HL Maasbracht

Het correspondentieadres blijft postbus 7000, 6050 AA Maasbracht.

 • Volgende fase verbouwing gemeentehuis

  Het gemeentehuis in Maasbracht wordt verbouwd. In het gemeentehuis hebben de afgelopen periode interne sloopwerkzaamheden plaatsgevonden. Zo zijn onder andere tussenwanden en verlaagde plafonds eruit gehaald. Het is nu tijd voor de volgende fase: de uitvoering van de bouwtechnische werkzaamheden voor de opbouw van het gemeentehuis.

  Lees verder
 • Waarom verbouwen?

  20 jaar geleden is het gemeentehuis voor het laatst verbouwd. Inmiddels voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van een modern kantoorgebouw. Het huidige gemeentehuis is niet goed toegankelijk en de indeling van het gebouw is onoverzichtelijk. Bij binnenkomst is de ontvangstbalie niet direct zichtbaar. Klanten die zich aan de balie melden, worden doorverwezen naar het KlantOntmoetingsCentrum (KOC), dat door ruimtegebrek nu in de kelder is ingericht. Door het vele hoogteverschil is het vooral voor mindervaliden moeilijk om de publieksbalies te bezoeken.

 • Wat gaat er gebeuren?

  Het gemeentehuis wordt met name aan de binnenkant helemaal veranderd. De dienstverlening aan de inwoners moet goed zijn. Dit vraagt om een functioneel gemeentehuis. Na de verbouwing is het gemeentehuis voor iedereen goed toegankelijk. Bezoekers worden ontvangen in een klantvriendelijke overzichtelijke open ruimte. In deze ruimte zijn ook de balies van burgerzaken en vergunningen.

  Lees verder
 • Presentatie informatiebijeenkomst 9 februari 2017

  Op donderdag 19 februari 2017 was er een informatiebijeenkomst over de verbouwing van het gemeentehuis voor direct omwonenden en ondernemers gelegen aan de Markt. Bekijk hier de presentatie (pdf - 1,33MB) die 9 februari gehouden is.

 • Vragen?

  Heeft u vragen over de verbouwing? Neem dan contact op met projectleider Ivo Linssen, via (0475) 85 25 00 of info@gemeentemaasgouw.nl. Like op Facebook www.facebook.com/verbouwinggemeentehuis om de laatste ontwikkelingen te volgen.