HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Verbouwing van het gemeentehuis

Verbouwing van het gemeentehuis

Impressie nieuwe voorgevel gemeentehuis Maasbracht

Het gemeentehuis aan de Markt in Maasbracht wordt verbouwd. In verband met deze verbouwing is het gemeentehuis tijdelijk gehuisvest aan de Kruisweg 32 in Maasbracht.

Het gemeentehuis wordt met name aan de binnenkant helemaal veranderd. Dit komt de dienstverlening aan inwoners ten goede. Na de verbouwing is het gemeentehuis voor iedereen goed toegankelijk. Bezoekers worden ontvangen in een klantvriendelijke overzichtelijke open ruimte. In deze ruimte zijn ook de balies van burgerzaken en vergunningen. De huidige raadszaal is in het voormalige gemeentehuis in Heel. Door het gemeentehuis in Maasbracht efficiƫnt in te richten, ontstaat er na de verbouwing voldoende ruimte voor een raadszaal. Dit heeft als bijkomend voordeel dat deze ruimte, buiten de raadsvergaderingen om, ook voor andere dingen gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld als trouwlocatie of voor vergaderingen.

Bezoekadres

Kruisweg 32
6051 HL Maasbracht

Het correspondentieadres blijft postbus 7000, 6050 AA Maasbracht.

 • Afsluiten Raadhuisstraat

  In verband met de werkzaamheden is de Raadhuisstraat afgesloten voor verkeer. Voor bewoners van de Raadhuisstraat geldt een algehele ontheffing van dit verbod.

 • Planning

  Met de bouwwerkzaamheden is de aannemer ongeveer 6 maanden bezig. Als de werkzaamheden klaar zijn kan het pand ingericht worden. We gaan ervan uit dat het gemeentehuis aan de Markt in juli 2018 weer open is.

 • Werkzaamheden

  De verbouwing is opgedeeld in meerdere fasen. Als 1e zijn interne sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn onder andere tussenwanden en verlaagde plafonds eruit gehaald. In december 2018 is aannemer Maasveste gestart met de werkzaamheden voor de opbouw van het gemeentehuis. Rondom het gebouw is een bouwplaats ingericht. Het is nodig om aan de voorkant van het gemeentehuis ook een deel van de bouwplaats te hebben, deze kan in sommige situaties tijdelijk vergroot worden voor kraanwerkzaamheden.

 • Vragen of meer informatie?

  Heeft u vragen over de verbouwing? Neem dan contact op met projectleider Jacinto Holten, via (0475) 85 25 00 of info@gemeentemaasgouw.nl. Like op Facebook www.facebook.com/verbouwinggemeentehuis om de laatste ontwikkelingen te volgen.