HOME  |  Wonen & Leven  |  Projecten  |  Zonnepanelen voor particulieren en MKB

Zonnepanelen voor particulieren en MKB

zonnepanelen op dak

U kunt zelf eenvoudig energie opwekken. Hoe? Door zonnepanelen op het dak van uw woning of bedrijfspand te plaatsen. U betaalt zo minder energiekosten én ondersteunt het milieu. Als gemeente willen wij u helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. U kunt via ons voordelig een lening afsluiten. Bovendien verzorgen wij het traject van A tot Z. Daar heeft u dus geen omkijken naar! We werken hierbij samen met Volta Limburg. Bekijk onderstaand hun filmpje.

 • Filmpje

 • Wie kan er meedoen aan het zonnepanelenproject?

  U kunt meedoen als u een inwoner van onze gemeente bent of een (klein) bedrijf in onze gemeente heeft. U moet wel een kleinverbruikersaansluiting hebben. Bent u geen eigenaar, maar huurt u uw woning? Dan heeft u toestemming nodig van de eigenaar van de woning.

  Woont u in een beschermd dorpsgezicht of (rijks)monument? Dan moet u een vergunning aanvragen. U kunt dit alvast nakijken via het omgevingsloket. Voor monumenten bieden we speciale zonnepanelen aan die passen qua uitstraling.

 • Wat kunnen wij u bieden?

  Voor de financiering van de zonnepanelen kunt u tegen 1,2% rente een lening bij ons afsluiten. Volta Limburg regelt de rest. Hun specialisten onderzoeken wat kan op uw dak, ze plaatsen de panelen en zorgen 15 jaar lang voor het onderhoud. En u? U wekt zelf een deel van uw energie duurzaam op met kwalitatief goede panelen die 15 jaar onderhouden worden. Bovendien bespaart u vanaf de 1e dag op uw maandelijkse energierekening.

  Zijn er nog bijkomende kosten?

  Het project is zoveel als mogelijk all inclusief. Toch kan het zijn dat er bijkomende kosten zijn. Dit kan het geval zijn indien aan uw woning extra maatregelen getroffen moeten worden. Maar ook bijvoorbeeld wanneer u in een monument of beschermd dorpsgezicht woont. U kunt dan enkel deelnemen indien u een vergunning hiervoor heeft. Over de aanvraag van de vergunning worden leges geheven.

 • Interesse? Vraag een offerte aan!

  Via www.dakcheck.nl/maasgouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierbij geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt.

 • Is mijn dak geschikt?

  Dit kunt u eenvoudig controleren met de Zonnekaart. Deze laat de voordelen van zonnepanelen voor uw eigen situatie zien. Meer informatie vindt u op de pagina Zonnekaart.

 • Veel gestelde vragen

  Hier vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen over het zonnepanelenproject.

  Lees verder
 • Waarom doen wij dit als gemeente?

  We willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. De grootste uitdaging is onze gemeente klaar te maken voor de toekomst. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we minder afhankelijk zijn van fossiele hulpbronnen? Hoe houden we de energierekening betaalbaar? Door nú zorgvuldig om te gaan met ons milieu kunt u kosten besparen en zorgen we ervoor dat ook toekomstige generaties hier prettig kunnen wonen, leven en ondernemen. 

  Lees verder