HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Bewegen in Maasgouw

Bewegen in Maasgouw

Voldoende en regelmatig bewegen is gezond. In Maasgouw zijn er voor jong en oud veel mogelijkheden en initiatieven op het gebied van beweging. Voor iedereen is een geschikte beweegactiviteit te vinden. Maar misschien heeft u daarbij wat hulp nodig. Hieronder vindt u meer informatie over de beweeginitiatieven.

Beweegcoach

Heeft u hulp nodig om een geschikte beweegactiviteit te vinden? Een activiteit die past bij uw leeftijd, uw mogelijkheden én uw wensen. Daar helpt de Beweegcoach u mee.

JOGG Maasgouw

JOGG Maasgouw is een initiatief waarbij iedereen in de gemeente zich inzet om de keuze voor een gezonde leefstijl voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. 

Iedereen kan sporten

Iedereen kan Sporten zet zich in voor mensen met een visuele, auditieve, lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen zoals autisme.

De beweegkuur

De beweegkuur is een leefstijlprogramma voor 55-plussers en mensen met een chronische ziekte. Het doel van de beweegkuur is om mensen op een verantwoorde manier aan het bewegen te krijgen.

Combinatiefunctionaris Sport

De combinatiefunctionaris organiseert naschoolse sportopvang, is actief op scholen en biedt ondersteuning en advisering aan verenigingen.

Beweegplein

In Maasgouw zijn 3 beweegpleinen: in Maasbracht, Linne en Wessem. Hier kunt u op een prettige manier in de open lucht aan uw gezondheid en conditie werken.