HOME  |  Zorg & Ondersteuning  |  Dementie

Dementie

Het aantal inwoners met dementie neemt naar verwachting de komende jaren fors toe. Ook in Maasgouw. De verwachting is dat het aantal inwoners met dementie in 2025 met 26% stijgt.

  • Hulp bij dementie

    Hulp bij dementie Midden-Limburg heeft het doel het organiseren van hulp bij dementie. Hulp bij dementie is één van de regionale dementieketens in Limburg. In samenwerking met een groot aantal zorgpartners is het doel om een samenhangend en afgestemd geheel van zorg en diensten aan mensen met dementie en mantelzorgers te bieden.

  • Alzheimer Café

    In Maasgouw willen we starten met een Alzheimer Café. Een Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met een team van vrijwilligers en professionals worden de Alzheimer Cafés voorbereid en georganiseerd. Om het Alzheimer Café in Maasgouw te kunnen organiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers die de avonden willen leiden, coördinatoren, gastheren- en vrouwen en vrijwilligers voor de communicatie/PR over deze avonden. Spreekt dit u aan? Meld u dan aan als vrijwilliger.